מדוע אנו משחקים?
משחר ההיסטוריה ילדים וגם מבוגרים אוהבים לשחק, מחקרים הוכיחו שאהבת המשחק איננה בלעדית לבני האדם גם חיות משחקות. ההבדל בין בעלי חיים ובין בני אדם הוא שבני האדם משחקים ויודעים גם לפתח ולגוון במשחקים. השאלה אם כן, איננה האם משחקים אלא מדוע? ומה זה תורם לנו?
פיתוח הדמיון – בעזרת המשחק הילדים וגם המבוגרים מפעילים את הדמיון והיצירתיות. במשחק לפעמים הכול מותר, האפשרויות רבות ומגוונות ואנו נאלצים להשתמש בכישורים בהם אנו לא משתמשים למטלות היומיות הרגילות שלנו. הרצון לברוח לפעמים מהמציאות ולחיות בעולם דמיוני עולם בו אנו יכולים לשחק מבוגרים כאשר אנו ילדים ולהיפך, עולם בו הכול טוב ואנו יכולים להיות גיבורי על.
חברה וחברים – בעזרת משחק נוצרת אינטראקציה בין בני אדם, לפעמים יש צורך לשתף פעולה לנהל דיון לחשוב על פתרונות משותפים.
חיזוק הביטחון העצמי – במקרים רבים המשחק מאפשר לילדים שאינם בולטים בשיעורי מתמטיקה או ספרות לבלוט במשחקי כדור או במשחקי חשיבה. עבור ילדים אלו שילוב משחקים בשיעורים יחזק את הביטחון העצמי שלהם.
סקרנות - ילדים סקרנים, כן גם מבוגרים סקרנים אבל פחות... משחקים מאפשרים לילדים לחשוב מחוץ לקופסה, לשאול שאלות ולחפש תשובות.
תחרות - ייצר התחרותיות, היצר הזה טבוע בכולנו אם נודה בכך ואם לא. אין אדם ובוודאי שלא ילד שלא מחפש תחרות טובה ונהנה מהצלחה. משחקים מכל הסוגים מהווים קרקע פורייה להצלחה או לפחות מאפשרים לנו לנסות להצליח וגם אם זה השלמת פאזל או בניית מגדל שלא נופל.
משחק מכל סוג שהוא משחק מחשב או קופסה משחק פיזי (משחקי כדור למיניהם) או משחק חשיבה כולם כאחד מאפשרים לנו לפרוק כעסים, לצחוק, להתיידד וליהנות.
ויש גם משחקים לימודיים, ומה הם משחקים לימודיים?
משחקים בעזרתם אנו משיגים ידע או מפתחים מיומנויות. בעזרת משחקים לימודיים אפשר לחזור על החומר הנלמד ואפילו להרחיב אותו. הדוגמה הטובה ביותר היא המשחק הפופולארי שבץ נא באמצעות המשחק הזה לומדים מילים חדשות וכיצד לאיית אותם.
משחקי חשבון
משחקים לפיתוח המוטוריקה
משחקים לפיתוח קואורדינציה
משחקים לפיתוח ראייה מרחבית
משחקים לפיתוח אבחנה חזותית
ויש אפילו משחק ללימוד גרמי שמים